مشاوره قبل ازدواج
سلام خدمت شما مشاور بزرگوار..بنده ۲۸ ساله ساکن اصفهان هستم ..قصد ازدواج داشتم چند سوال دارم اگر راهنمایی کنید ممنون میشم.. بنده میخواستم بدونم چطوری بفهمم که به بلوغ فکری و اقتصادی رسیدم و میتونم یه خانواده رو تامین کنم و سرپرست یک خانواده بشم ..در خودم احساس خامی و بچگی دارم برعکس جسمم که رشد کرده ..از آینده میترسم که همسرم از من زده بشه ..آدم اجتماعی نیستم و درون گرا هستم و طبع بدنم سرد هست ..زیاد اهل تفریح نیستم ..
میخواستم بدونم باید چه حداقل هایی را دارا باشم و در چه حدی رسیده باشم که برای ازدواج آماده بشم …. معیارهای بنده برای انتخاب همسر اول زیبایی و ظاهر هست بعد اخلاق و بعد ایمان بنظر شما معیارها درست هست؟ اگر چیزی جا انداختم بنده رو لطف کنید راهنمایی کنید
سلام به شما دوست عزیز
خب شما از نظر سنی به موقعیت لازم برای ازدواج رسیده اید چون در این سن عموما هویت فرد شکل گرفته است و مسیر های زندگی خود را مشخص کرده است .
اینکه ما بخواهیم حداقل های مشخص و یا معیارهای مشخصی را بیان کنیم این موضوعات وجود ندارد چون حداقل ها و معیارها در ددیدگاهای افراد متفاوت می باشد اما داشتن شرایط اقتصادی و اجتماعی و همچنین داشتن روابط اجتماعی موثر و ارتباط با خانواده خودتان که نشان از رشد عاطفی و اجتماعی شما می دهد می تواند جز حداقل ها باشد برای اینکه شما در این مسیر اقدام کنید اما اینکه از نظر اقتصادی و اجتماعی جه میزان جایگاه نیاز می باشد به دیدگاه خود شما و فرد مقابلتان بستگی زیادی دارد.
در مورد طبع سرد نیز اگر منظورتان داشتن نیاز جنسی کم می باشد نیاز است که در همین دوران این موضوع را از نظر جسمی و بعد روحی به کمک متخصص ارولوژیست و روانشناس بررسی کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود چون یکی از نیازهای اساسی هر فردی نیاز جنسی می باشد و این نیاز می تواند بر روند روابط بین زوجین تاثیر زیادی بگذارد.
درون گرا بودن شما نیاز به بررسی دارد چون افراد زیادی کناره گیری از اجتماع و نداشتن روحیه شاد و سازنده را با درون گرا بودن اشتباه می گیرند در صورت یکه افراد درون گرا مسیر رشدی موفقی دارند اما فعالیت های فردی را ترجیح می دهند درونگرا هستند و تفکر همراه با قضاوتشان نشان میدهد که آرام و جدی باشند و برای کسب موفقیت، به طور دقیق بر امور مربوطه متمرکز شوند. آنها متقاعد شدهاند که عملگرا، نظمپذیر، واقعگرا و قابل اطمینان باشند و به حقیقت امر توجه کنند و در محیط بیرونی زندگی خود بیشتر با تفکر عمل کنند، ولی در محیط زندگی با احساسات عمل کنند پس همانطور که مشاهده می کنید این افراد مسیر سازندگی و رشد مناسبی دارند و با افراد کناره گیر از اجتماع و یا داری اضطراب اجتماعی و یا نداشتن هویت لازم و… متفاوت می باشند .
در مورد معیارهای خودتان برای انتخاب همسر نیز همانطور که اشاره کردم معیارهای افراد می تواند براساس دیدگاها و نیازهایشان متفاوت باشد و اینکه نیاز است در این مسیر دقت کنید که زیبایی نسبی می باشد و می تواند به مرور زمان تغییر کند در صورتی که بدون توجه به ظاهر و جذابیت فرد مقابل برای شما نیز نمی توان در این مسر پیش رفت تنها به این دلیل که فرد از جایگاه و یا اخلاقیات مناسب برخوردار می باشد و میزانی جذابیت اهمیت زیادی دارد تا بتوانید در کنار این فرد احساس آرامش کنید و گرایش جنسی وجود داشته باشد و همچنین اخلاقیات اهمیت دارد اما بازهم اخلاقیات می تواند از دیدگاه افراد متفاوت باشد و نیاز است که با معاشرت با فرد مقابل و آشنایی با دیدگاها و بعد رفتاری در مورد اخلاقات و سازگاری با یکدیگر تصمیم گیری کنید .
در مسیر ازدواج بهتر است در اول هر فردی به شناخت لازم نسبت به خودش رسیده باشد و بداند که نه خودش فرد کاملی هست و نه می تواند از فرد مقابل توقع کامل بودن را داشته باشد و با شناخت می توان در مسیر ازدواج اقدام کرد در این مسیر می توانید برای اینکه اطمینان بیشتری از مسیر خود پیدا کنید با توجه به اینکه می گوید احساس خامی و بپگی دارید برای بررسی دقیق به کمک تست و مصاحبه به روانشناس مراجعه داشته باشید تا با بررسی این دیدگاه بتوانیم به تصمیم گیری بهتر شما کمک کنیم.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
با سلام خدمت شما
دوست عزیز احساس نگرانی شما در این مسیر کاملا قابل درک است چرا که تصمیم گیری برای ازدواج بدون شک یکی از مهمترین تصمیماتی است که افراد در طول زندگی خودشان با آن روبرو خواهند بود و می تواند در کیفیت زندگی آیند بسیار تاثیر گذار و تعیین کننده باشد.
برای تشخیص این مواردی که مطرح کردید فقط از طریق مشاوره حضوری و انجام ارزیابی ها و بررسی های تخصصی لازم در این زمینه می توانید اطلاعات لازم را به دست آورید.
اما گر به طور کلی بخواهیم این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم باید گفت که تشخیص مرز بین جدی گرفتن و کسب اطلاعات کافی در این مسیر و سخت گیری و معیارهای سرسختانه مهم است.
همچنین تشخیص و تمییز قائل شدن بین نگرانی های کارساز و راهگشایی که به ما در طی کردن بهتر مسیر کمک کننده هستند در مقابل افکار وسواس گونه ای که به آن اصطلاحا افکار نگرانی درسر آفرین و مشک ساز می گویند که نه تنها به ما در مسیر رسیدن به اهداف و خواسته هایمان کمکی نمی کنند بلکه مانع ما در مسیر رسیدن به اهدافمان هم می شوند.
نکته مهم دیگر درباره معیارهای مورد نظر شما است.
معیارها و ملاکها مواردی کاملا فردی و شخص محور هستند که کاملا به نظر و سلیقه و ارزشها و خواسته های خود افراد بستگی دارد و نمی توان ملاک و معیار کلی و یا استاندارد خاصی برای آن تعیین کرد و یک حکم کلی برای همه افراد صادر کرد و هر کسی باید ببیند در ابتدا چه می خواهد و بعد آنها را برای خودش اولویت بندی کند.
اما می توان گفن که چه مواردی در سرنوشت یک ازدواج و رابطه با کیفیت می تواند تعیین کننده باشد.
به طور کلی ویژگی های ظاهری بیشتر می توانند در برخوردهای اولیه تعیین کنده و اثرگذار باشند و جذابیت های کافی در این زمینه باید وجود داشه باشد ولی معمولا در ادامه رابطه موارد دیگری وجود دارند که از اهمیت بیشتری برخوردارند چرا که اینگونه موارد معمولا در بلند مدت عادی و تکراری خواهند شد اما رفتارهای عادتی که افراد دارند و ویژگی های شخصیتی آنها جزو مواردی هستند که تعیین کننده می باشد.
هم خوانی و تناسب در سطح اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی خانواده ها، باورها، افکار و عقاید، ارزش ها، اهداف و به طور کلی سبک زندگی از جمله عوامل بسیار مهم و تعیین کننده در کیفیت رابطه هستند.
همچنین داشتن مهارتهای فردی مانند حل مساله، مدیریت خشم و احساسات منفی، مهارت حل تعارض و مشکل بین فردی، سبک دلبستگی ایمن و نداشتن اختلالات رواشناختی و به عبارتی دارا بودن انعطاف پذیری روانشناختی و سرمایه روانشناختی لازم، از جمله عوامل تاثیر گذار در کیفیت و ثبات رابطه هستند.
با توجه به تمام این موارد به نظر می رسد بهترین راه این است که در مرحله اول خودتان مشاوره فردی دریافت نمایید تا مشخص شود چه موانعی بر سر راهتان وجود داشته و دارد که با توجه به گفته خودتان مدتها است که قصد ازدواج داشتید ولی اقدام موثری در این زمینه انجام نداده اید تا با شناسایی و برطرف کردن آنها بتوانید در این مسیر اقدامات موثرتری انجام دهید و با هدف گذاری و برنامه ریزی در مسی آن قدم بردارید.
هر گاه هم که صد ازدواج داشتید و با فرد مورد نظرتان آشنا شدید، حتما برای تصمیم گیری نهایی مشاوره قبل از ازدواج دریافت نمایید تا بتوانید با استفاده از اطلاعات تکمیلی که در این جلسات به دست می آورید با آگاهی و شناخت بیشتری انتخاب کنید تا بتوانید از این طریق بهترین و مناسبترین تصمیم گیری را داشته باشید.