سوالتو بپرس
X

رفتارهای کودک 3سال و نیمه

سلام من یه مادر 29ساله هستم و پسرم هم 3سال و نیمشه، ما از اول سر غذا خوردن و بقیه مسایلی که برا پسرم از بیماری و بقیه چیزا بوجود آمده مشکل داریم، بیشتر بحثهایی که بین من و شوهرم پیش میاد بابت بچست و غذا نخوردن اون و اینکه پسرم حرف من و در حضور همسرم و مادرم گوش نمیده، جدیدا هر چیزی رو موقع عصبانیت پرت میکنه، جیغ میزنه و اگه کاری که باب میلش نباشه انجام بدیم جیغ و گریه میکنه، و همسرم هم از او طرفداری میکنه و این وسط فقط من حرص میخورم و خودم و داغون میکنم، حتی مادرشوهر من هم میگه بابت بچه حرص نخور داری خودت و داغون میکنی ولی نمیدونه کارهای شوهرم هم باعث حرص خوردن من میشه، ما 7سالهذازدواج کردیم تا اونجا که یادمه سعی کردیم به هم بی احترامی نکنیم ولی امسال یه بار به فحش هم کشیده شد اونم بابت بچه، اخه پسرم یه مشکل دیگه که داره اینه که با گریه استفراغ میکنه و همه اون غذایی که با هزار مشکل بهش دادیم بالا میاره، شوهرم اعصابش ضعیف شده میگه سرم چن وقته سنگینه، پیش دکتر رفته ولی فعلا بهش قرص اعصاب نداده، خودمم نمیخوام قرص بخوره ولی بعضی وقتها فک میکنم اگه قرص بخوره آرامش خونمون بیشتره، اون تا حالا صد بار بهم گفته تو مانع آرامش خونه ای و من هر بار دلم می‌کند و عصبانی میشم و میگم پس دعا کن زودتر بمیرم که هر دومون از دست من راحت شید، البته بچم بعد عصبانی کردن من میاد و از دلم در میاره ولی باباش قد اون بچه هم بلد نیست، خلاصه احساس میکنم شوهرم من و مث قبل دوست نداره و من عضو اضافی خونم، نمیدونم بخدا چکار کنم، از طرفی خیلی شوهر و پسر مو دوست دارم ولی آرامش خونمون به لحظه ای بنده و به طوفان تبدیل میشه، خواهش میکنم کمکم کنید

ملکی:

نمایش نظرها (1)

  • عادات بد غذایی کودکان
    دوست عزیز برای تغییرات غذایی فرزندتون مشاوره حضوری با مشاور کودک توصیه میشود.
    ولی در ادامه به پرسش و پاسخ های رایج در این مورد توجه کنید .

    کارشناس: در چنین مواقعی شما چه کاری انجام می دهید؟
    مادر: چند بار به او می گویم که همین غذایی که هست را باید بخوری.
    اما در نهایت مرا مجبور می کند که غذای مورد علاقه اش که اغلب سیب زمینی سرخ کرده و ساندویچ و ماکارونی است را برایش درست کنم.

    هرچه قدر هم که گرسنه باشد اگر غذا مورد علاقه اش نباشد با خوردن تنقلات، شکلات و بیسکویت خودش را سیر می کند.
    الگوی غذا خوردن بچه ها با هم متفاوت است برخی از بچه ها همه نوع غذایی را می خورند و برخی دیگر فقط بعضی غذا های خاص را می خورند.
    و مهم این است که در روند رشد بچه اختلالی ایجاد نشود و غذایی که می خورد باید ارزش غذایی کافی را داشته باشد .
    حجم زیاد ملاک نیست مهم رعایت وعده های مناسب غذایی و ارزش غذاست که باید رعایت شود .
    باید میان وعده های مناسبی برای فرزندتان در نظر بگیرید و از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات چرب و شور در در میان وعده ها جدا خود داری کنید .

    والدین نباید شکلات و تنقلات مضر را در دسترس فرزندان قرار دهند.
    به جای قرار دادن شکلات روی میز بهتر است از میوه های خشک و توت یا کشمش استفاده کنید هرچند که اینها هم منابع غنی کالری هستند و باید به میزان کافی و لازم استفاده شوند .
    باید برای فرزندتان مشخص کنید که چه میان وعده هایی را و در چه ساعاتی می تواند بخورد ،در این موارد باید قانونمند باشید و این رعایت قانون را نیز به فرزندتان بیاموزید .
    باید حجم غذایی کمی را در بشقاب فرزندتان بریزید چون بچه ها معده ی کوچکی دارند و نمی توانند زیاد غذا بخورند ،حتی می توانید از بشقاب های کوچکی برای کشیدن غذا ی فرزندتان استفاده کنید .

    از خودش بپرسید که چه قدر غذا می خواهد و به همان اندازه ظرفش را پر کنید .
    وقتی والدین دادن میان وعده های نا مناسب و پر کالری را از وعده ی غذایی فرزندشان حذف کرنند و کنترل شده به فرزندشان غذا بدهند .
    باعث می شود که فرزند موقع غذا خوردن گرسنه باشد و مقدار ی که لازم است غذا بخورد و به نیاز بدنی اش توجه کند .
    احساس گرسنگی به او کمک می کند که به میزان مشخصی غذا بخورد اما اگر سیر باشد همان مقدار کم را هم مصرف نخواهد کرد .
    پس باید آداب غذا خوردن را در منزل رعایت کنید و برنامه ی غذایی مشخصی هم داشته باشید .

    شما می توانید برنامه غذایی کنونی فرزندتان را به مدت 10روز زیر نظر بگیرید و تمام لحظات و ساعاتی که شیرینی یا تنقلات می خورد را یادداشت کنید .
    تا متجه شوید که دقیقاً در چه ساعاتی تمایل به خوردن چه چیز هایی دارد.این موارد والدین را با الگوی غذایی فرزندشان آشنا می کند .
    تا بهتر بتوانند مشکلات غذایی او را دریابند و برایش راهکار و غذاهای مناسبی را جایگزین کنند .
    توجه داشته باشید که به هیچ عنوان قوانین و الگوهای غذایی که تعیین می کنید را تغییر ندهید .
    حتی اگر بچه گریه کرد و یا داد و فریاد راه انداخت که برای مثال سیب زمینی سرخ کرده می خواهد.
    شما نباید به خواسته ی او پاسخ مثبت دهید چون او یاد می گیرد که هرچه بخواهد با گریه کردن یا قهر کردن بالاخره والدین کوتاه می ایند و برایش ان غذا را تهیه می کنند .

    مادر: اگر بچه لج بازی کند و غذا نخورد آیا باعث ضعیف شدن و بیماری نمی شود ؟

    کارشناس: هیچ بچه ای با 1 یا 2 وعده غذا نخوردن نمرده است و پزشک هم تایید کرده که رشد بچه با این چیز ها دچا مشکل نمی شود .
    شما باید این را به فرزندتان بیاموزید و بفهمانید که اگر غذایی که مادر درست کرده را نخورد چیز دیگری برای جایگزین کردن وجود ندارد .
    و در عین حال کسی برای خوردن غذا از او التماس نخواهد کرد .
    اگر بچه سر سفره غذا نخورد و رفت اما چند ساعت بعد اظهار پشیمانی و گرسنگی کرد از همان غذایی که مانده و برایش کنار گذاشته اید.
    به او بدهید و حتی متذکر شوید که اگر یک بار دیگر این کار را تکرار کرد و سر سفره با شما غذا نخورد دیگر برایش غذایی نگه نمی دارید .
    باید به ساعت غذایی بدن او هم توجه داشته باشید شاید شما و سایر اعضای خانواده .
    برای مثال ساعت 2 ناهار بخورید اما فرزند کوچک شما ساعت 12 از مهدکودک می آید و ممکن است گرسنه باشد.
    پس نیازی نیست که منتظر بمانید تا او هم با شما غذا بخورد و بهتر است که هر وقت گرسنه بود به او غذایش را بدهید .
    معمولاً هم بچه ها وقتی غرق بازی هستند غذا خوردن را فراموش می کنند و بهتر است که او را نسبت به زمان غذا خوردنش آگاه کنید.
    یعنی قبل از شروع بازی به او بگویید که مثلا نیم ساعت دیگه وقت ناهار است و باید بازی ات را تمام کنی و غذا بخوری ،بعد دوباره به بازی کردن بپردازی.
    چون به هر دلیلی که بخواهید بازی اش را قطع کنید او واکنش نشان خواهد داد .سعی کنید از هر راهی برای لذت بخش تر کردن غذا خوردن استفاده کنید.
    برای مثال غذا را در ظرف های زیبا و عروسکی بکشید از انواع تزیینات استفاده کنید حتی می توانید از فرزندتان در چیدن میز و تزئین غذا کمک بخواهید حواستان باشد.
    که غذا خوردن را به یک دعوا و جنگ خانوادگی تبدیل نکنید و تمام این روش ها را با آرامش باید پیش ببرید .می توانید در قانون خانوادگی که برای غذا خوردن تدوین می کنید.
    یک تبصره هم بگذارید که هفته ای یا یک بار می تواند غذایی که دوست ندارد را نخورد و به جای آن یک چیز دیگر بخورد .

    مادر: این کار چه تاثیری دارد؟

    کارشناس: این باعث می شود که احساس کند برای غذا خوردنش حق انتخاب دارد.
    اما فقط هفته ای یک بار و بدین ترتیب بهتر می تواند با آداب غذایی خانواده خود را تطبیق دهد و خیلی هم خود و هم دیگران را آزار ندهد .

    در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
    021-88422495

مطالب مرتبط