سوالتو بپرس
X

مشکل خانوادگی

باسلام
بنده ۲۲سالمه و دوسالم هست ک ازدواج کردم
من تو زندگی مشترکم مشکل خاصی با همسرم ندارم تنها مشکل و بزرگترین مشکل من تو زندگیم دخالت های گاه و بیگاه خانواده همسرمه ک واقعا زندگیو برام سخت کرده چون این دخالت ها باعث بحث و دعوا میشه همش حتی ب خاطر این بحثا طی این دوساله به شدت اعصابم ضعیف شده باعث شده از همچی سرد شم هر راهیم بوده امتحان کردم حتی با شوهرم چندین بار منطقی صحبت کردم گفتم که چرا جلوی این دخالت هارو نمیگیری اونم فقط میگه ک خانوادمه نمیتونم چیزی بگم ناراحت میشن. بطور مثال برای همه زندگی ما برنامه ریزی میکنن برای تعطیلات برای خونه گرفتن برای اسم بچه برای مهمونی رفتن وحتی وقتی هم ک جایی میریم دونفری سریع تماس میگیرن ک چرا مارو نبردید و تنها رفتیدو.. خانواده من شهرستان هستن هرسری هم ک بخام برم و برگردم پیش خانوادم دوباره باعث بحث و دعوا بین ما میشن بین ما ک چرا اون هارو هم نمیبریم یا چرا اصلا ما میریم ب اونها خبر نمیدیم اوایل اهمیت نمیدادم میگفتم خب شاید چون اول زندگیه مثلا میخان کمک کنن چون تازه واردیم تو مسائل زندگیمون چیزی نمیگفتم ولی بعد دیدم دیگ اینا شده ی عادت ک همچی زندگی مارو بدونن و تصمیم بگیرن اگر هم کاری ک میگن و انجام ندیم تو خونمون جنگ اعصاب میشه .منم چیری نمیتونم بگم یا جلوی دخالتشونو بگیرم یاچیزی راجب این موضوع بگم بهشون چون سریع ارتباطشونو قطع میکنن و شوهر منم خیلی ب خانوادش وابستس و از ناراحتی خانوادش بعدش تو خونه بحث و دعوا میشه من واقعا نمیدونم باید چیکار کنم احساس میکنم زندگیم داره از هم میپاچه از ی طرفم نمیتونم با این دخالتا کنار بیام دوس دارم ی زندگی مستقل داشته باشم با همسر و فرزندم ک در راهه نمیخام زندگیمو از دست بدم لطفا راهنماییم کنید. ممنونم

Saba:

نمایش نظرها (1)

  • دخالت خانواده همسر

    دوست عزیز توصیه اکید داریم شوهر خودتون رو در فشار بین خود و خانواده اش قرار ندید .
    چون کاری از دستش ساخته نیست و بحث به زندگی مشترک خودتون کشیده خواهد شد .
    بهتره رابطه خودتون رو با خانواده ایشون بهتر کنید .
    چنین راهکاری میتونه اعتمادشون رو جلب کنه .
    و شما از این طریق بتونید رفتارهای خانواده و همسرتون رو کنترل و مدیریت کنید .
    اینکه حساسیت نشون ندید و موضوع رو با نوعی رفتار شاد رد کنید .
    در این مورد شوهر شما هم چون حمایت های شمارو دید مسلما از شما دفاع خواهد کرد .

    در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
    دفتر قیطریه:
    ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه

    اما برای مدیریت بهتر احساسات در چنین شرایطی به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

    1- احساسات خود را به درستی بشناسید
    شناسایی احساسات ناخوشایند در این شرایط، قدم اول برای مدیریت آنهاست.
    گاهی افراد نمی توانند عصبانیت خود را به خوبی شناسایی کرده و در نتیجه واکنش درستی نیز نسبت به آن ندارند.

    به عنوان مثال خانمی می گفت بعد از هر بار تماس تلفنی مادر شوهر یا آمدن مادر شوهر به خانه آنها، او با فرزندش دچار مشکل شده و حتی دست به تنبیه بدنی بر سر چیزهای کوچک می زد.
    بعد از کنکاش متوجه شد که رفتارهای ناخوشایند مادر شوهر، همیشه باعث عصبانیت او شده است اما او که چندان توجهی به احساسات خود نداشت، این عصبانیت را سر فرزند خردسال خود تخلیه می کرد.

    2- روش آرام سازی متناسب با خودتان را بیابید
    شناخت احساسات ناخوشایندی چون عصبانیت یا اضطراب، قدم اول برای مدیریت احساسات است. نکته دوم شناسایی روش های کارآمد در آرام سازی است. نکته مهم این است که هر چند روش های آرام سازی وجود دارد که برای غالب افراد مفید و کارآمد است اما قانون ثابتی در این زمینه وجود نداشته و لازم است روش هایی متناسب با وضعیت خود را شناسایی کنید.

    3- منابع حمایتی جایگزین برای خود بیابید
    در ابتدای مواجهه با دخالت های خانواده همسر و زمانی که هنوز از نظر هیجانی آرام نشده اید.
    اگر همسرتان دید مشابهی در این موضوع با شما ندارد بهتر است با او وارد گفتگو نشده و سعی در متقاعد کردن او نداشته باشید.
    اما بسیاری از افراد زمانی که می خواهند چنین توصیه ای را عملی سازند، دچار مشکلی دیگر می شود. آنها متوجه می شوند که به شدت احساس تنهایی و بی پناهی می کنند.
    در مواجهه با دخالت خانواده همسر چطور با همسر خود در یک جبهه بمانیم؟!

    برای مقابله با چنین احساسی بهتر است در این روزهای حساس به دنبال یافتن حمایت عاطفی از فردی امین و منصف باشید.
    توجه داشته باشید که اگر قرار باشد شما با فردی درد دل کنید که او با بازخوردهای خود، شما را عصبی تر می کند، مطمئن باشید که گزینه مناسبی را انتخاب نکرده اید.

    نکته دوم این که با کسی در مورد مشکل خود صحبت کنید که مطمئن هستید صحبت های شما را با دیگران در میان نگذاشته و رازدار خوبی است.
    و نکته سوم این که به درد دل کردن به عنوان گزینه ای همیشگی و دائمی و در رابطه با هر موضوعی نگاه نکنید.
    چرا که قرار نیست فردی دیگر را جایگزین همسرتان که نزدیکترین فرد به شماست، بکنید بلکه تنها برای گذر از این بحران و به صورت موقت قرار است از چنین روشی بهره ببرید.

    4- خاطرات ناخوشایند خود را مرور نکنید
    حداقل کاری که می توانید انجام دهید تا احساسات منفی در شما تشدید نشود این است که حوادث ناخوشایند را دائم با خود تکرار نکنید.
    اگر قرار باشد هر روز یاد فلان برخورد مادر شوهر خود بیفتید یا حرف های آنها را در ذهن خود مرور کرده و به دنبال یافتن قصد و منظور رفتارهای آنها باشید.
    می توانید مطمئن باشید که نه تنها در گذشت زمان آرام تر نخواهید شد که به احتمال زیاد هر روز ناراحت تر از روز قبل بوده و البته پیشداوری های شما در مورد رفتارهای خانواده همسرتان هم افزایش خواهند یافت.
    پس تا می توانید برای خود مشغولیت های متنوع ایجاد کنید تا کمتر فرصت فکر کردن به اتفاقات گذشته را داشته باشید و البته از حضور در جمع هایی که چنین تفکراتی را تقویت می کنند، دوری کنید.
    در پایان یادتان باشد منظور از چنین جمع هایی، گروه های فضای مجازی نیز هستند.
    گروه هایی که گاهی اوقات افراد حاضر در آن با بیان خاطرات خود در رابطه با موضوع دخالت خانواده همسر به تشدید احساسات ناخوشایند خود دامن می زنند.

    5- از خانواده همسر خود هیولا نسازید!
    علاوه بر مدیریت هیجانات و به ویژه زمانی که می خواهید در این مورد با همسرتان صحبت کنید لازم است به چند نکته توجه داشته باشید.
    نکاتی که البته به شما کمک خواهند کرد تا دیدی منصفانه تر نسبت به خانواده همسر خود داشته باشید.

    گاهی اوقات دلخوری ما از برخی رفتارهای ناخوشایند خانواده همسر، آنچنان ما را تحت تاثیر خود قرار می دهد که به کل یادمان می رود که آنها ویژگی های مثبتی نیز دارند.

    شاید بهتر باشد که لیستی از ویژگی های مثبت خانواده همسر تهیه کنید تا حتی در بدترین شرایط نیز یادتان باشد که آنها نیز مانند شما در کنار نقاط ضعف خود، ویژگی های مثبتی دارند.
    داشتن قضاوت منصفانه در این مورد هم در کوتاه مدت به شما کمک می کند تا هیجانات خود را بهتر مدیریت کنید و هم در طولانی مدت از نظر شناختی بهتر با موضوع کنار آمده و قضاوت درست تری داشته باشید.
    در عین حال که در زمان صحبت با همسرتان نیز احتمال بروز بگومگو به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

    6- فرصت دفاع به همسر خود بدهید
    اگر گله و شکایتی از خانواده شما حتی به درستی مطرح شود، شما چه واکنشی نشان خواهید داد؟
    به احتمال زیاد از این موضوع ناراحت شده و شروع به دفاع یا توجیه رفتارهای آنها خواهید داشت.
    شاید هم اصلا با توجه به شناخت دقیق تری که شما از آنها دارید، بهتر بتوانید چرایی رفتار آنها را درک کرد.
    و به عنوان مثال بگویید که در پس فلان گفتار آنها نه بدجنسی که سادگی بیش از حد قرار دارد.

    حالا هم اگر می خواهید ناراحتی و دلخوری خود از رفتار خانواده همسرتان را با او در میان بگذارید.
    لازم است به او فرصت واکنشی از سر محبت و البته تعصب بدهید. شاید بگویید که داشتن تعصب خوب نیست.
    اما یدتان باشد، نبود هیچ گونه تعصبی روی افرادی که دوست شان داریم نیز تقریبا محال است.

    پس همانطور که از همسرتان انتظار دارید اگر کسی گله شما را به او کرد، او از شما دفاع کند.
    برای همسرتان باید این حق را قائل شوید که از خانواده خود نیز دفاع کند. در نظر داشتن چنین حقی باعث می شود تا کمتر وارد بگومگو با همسر برای اثبات درستی دیدگاه خود شوید.

    7- هر کس را مسئول رفتار خودش بدانید
    اگر قرار باشد شما به خاطر رفتار خانواده همسرتان از دست همسر خود عصبانی شوید، قطعا مشکلات شما و همسرتان هر روز تشدید خواهد شد .
    چرا که شما در رابطه با موضوعی از دست همسرتان عصبانی هستید که او کنترلی روی آن ندارد.

    شاید با خود بگویید اما همسرتان در مقابل تقاضای شما برای صحبت با خانواده اش مقاومت کرده و حاضر نمی شود به آنها تذکری دهد.
    کاری که می تواند رفتارهای ناخوشایند آنها را متوقف سازد. اگر شما چنین تصوری دارید، بد نیست به چند نکته توجه داشته باشید.

    اول آنکه هر چند گاهی اوقات صحبت همسران با خانواده هایشان مفید است اما به هر صورت این کار معجزه نخواهد کرد، پس وزن زیادی برای این موضوع قائل نشوید.

    در مواجهه با دخالت خانواده همسر چطور با همسر خود در یک جبهه بمانیم؟!

    نکته دوم اینکه اگر می خواهید اختلاف بین شما و همسرتان تشدید نشود، همیشه ماجرا را از دریچه نگاه او نیز در نظر داشته باشید.
    برای همین منظور یادتان باشد که صحبت کردن با خانواده خود و تذکر به آنها کاری بسیار دشوار برای هر فردی است.
    و تعلل فرضی همسر شما شاید بیش از هر چیز به خاطر اخلاق مداری و داشتن علاقه به خانواده اش باشد .
    و سوم آنکه درست است که همسرتان در رابطه با انتخاب خود، مبنی بر صحبت نکردن با خانواده اش مسئول است اما در هر حال این به معنای پذیرفتن مسئولیت تمامی رفتارهای ناخوشایند خانواده اش نخواهد بود!

    8- رفتارهای ناخوشایند را به نیت های بد نسبت ندهید
    وقتی ما رفتاری را از سر بدجنسی بدانیم، ناخودآگاه برای اثبات درستی ادعای خود به دنبال یافتن رفتارهای تایید کننده دیگر خواهیم رفت .
    و آن وقت بعد از مدتی متوجه می شویم که بسیاری از رفتارهای مثبت یا بدون مشکل نیز به خاطر نسبت دادن آنها به نیتی بد، برای ما به رفتارهایی آزاردهنده و البته غیرقابل تحمل تبدیل شده است.

    پس برای کاهش احساسات ناخوشایند خود و البته داشتن دیدی منصفانه، از نسبت دادن رفتارهای ناخوشایند خانواده همسر به نیت بد دوری کرده و در عوض سعی کنید .
    موضوع اختلاف فرهنگی و تفاوت دیدگاه بین خود و آنها را همیشه در نظر داشته باشید چرا که بسیاری از رفتارهای خانواده ها که باعث دلخوری عروس ها یا دامادها می شود.
    به تفاوت فرهنگی بین خانواده ها برمی گردد و قصد آزار یا دخالتی در پس آنها وجود ندارد.

    9- زمان درستی برای حرف زدن پیدا کنید
    اگر تصمیم دارید که در ارتباط با رفتار خانواده همسر خود با او صحبت کنید، یادتان باشد زمان مناسبی که شما و همسرتان خسته نیستید را انتخاب کنید.
    بیان درست احساسات و استفاده از جملاتی که با «من» آغاز می شوند می تواند از سوءتفاهم های احتمالی جلوگیری کرده و جبهه گیری احتمالی همسرتان را کاهش دهد.